19:00

Villa Lidköping BK

Referat

Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Det snöade ganska ordentligt när spelarna i KS bandy klev ut på isen på Skarpe Nord för att ta emot regerande svenska mästarna Villa Lidköping på torsdagskvällen. Det var alltså tuffast möjliga motstånd som väntade och KS skulle rikta in sig på sin defensiv. Men det dröjde endast till den tredje matchminuten innan Tilda Ström snappade upp en boll när två KS spelare körde ihop med varandra och kunde åka sig fri och göra 0-1 till Villa. KS visade sedan upp ett kompakt försvarsspel där man startade med ett lågt höjdläge och gjorde det trångt för Villaspelarna som gärna vill söka sig in i mitten. Snöfallet gynnade väl i detta läget KS eftersom det gjorde det svårt att föra bollen för det spelförande Villa så det blev mest lyftningar och lyror från båda lagen. Efter 28 minuter får Villa en högerhörna som Hanna Liw i KS målet räddar men Moa Friman är påpassligt framme på returen och rakar in 0-2 till Villa. Cirka 6 minuter senare får Villa en ny hörna denna gång från vänster och Tilda Ström får på en halvträff som tyvärr letar sig in mellan skridskorna på KS spelarna. 0-4 kommer inte långt efter då KS inte lyckas rensa bort bollen utan Ida friman får tag på den och frispelar Mola Lind som enkelt kan lägga in bollen i öppet mål. Moa Lind var tillsammans med Freja Lööf en av två yngre spelare som Villa gett chansen denna match. Halvtidresultatet var inte orättvist men med lite mer skärpa hade KS kunnat hålla ner siffrorna ännu mer.
I andra halvlek hade snöfallet lättat något och isen var mer spelbar vilket Sanna Gustavsson utnyttjade direkt då hon trampade upp på högerkanten och tog sig ända in i straffområdet och med ett riktigt bra skott gjorde 0-6 till Villa. Där kändes det som att KS inte hade vaknat till ordentligt efter pausvilan men det rättade till sig snabbt och KS spelarna kämpade och slet och lyckades mestadels tvinga Villa till att gå runt på kanterna där man sedan fick stopp på dom. KS spelarna visade även att man gick in rejält i närkamperna och kunde hänga med Villa spelarna i skridskoåkningen så dom inte fick för stora ytor. Efter 62 minuter får Villa en straff efter att Tilda Nordenstam blivit utvisad för fasthållning, straffen sätter Sanna Gustavsson säkert till 0-6. Villa försätter att trycka på men KS spelarna försvarar sig uppoffrande och lyckas avvärja de flesta lägena trots att bollen ibland balanserade på mållinjen. I den nittionde minuten får Villa åter en straff och Freja Lööf får chansen men straffen går över. På övertid så är Tilda Ström först på en långboll från Sanna Gustavsson och kan fastställa slutresultatet till 0-7. KS kunde sånär snyggat till siffrorna när Wilda Ejderfalk drog iväg ett långskott som satt snyggt i krysset men tyvärr hann domaren blåsa av matchen innan bollen gick i mål.
KS skall vara nöjda med matchen då man i större delen av matchen verkligen kämpar och sliter och alla spelare bidrar till en stark defensiv och på så sätt lyckas hålla nere siffrorna.
I helgen som kommer är KS spellediga och därefter väntar Sandviken på hemmaplan i Ale Arena den 18:e december.